محتوای مقاله ی 7 گام برای کشف ارزش‌های درونی فردی
جهت مطالعه این مقاله نیاز به 8 دقیقه دارید

اثر اسکات جفری

من به عنوان یک کوچ فردی، متوجه شدم که افراد زمانی که با ارزش‌های فردی خود زندگی می‌کنند، احساس شکوفایی بیشتری می‌کنند. و زمانی که ما به ارزش‌های خود احترام قائل نباشیم، ذهن ما، عواطف و وضعیت فیزیکی ما در رنج و عذاب خواهد بود. من صحت این مورد را در زندگی خود نیز تجربه کرده‌ام. در ادامه یک ابزار فردی جهت کمک به شما در راستای کشف ارزش‌های درونی فردی ارائه می‌گردد.

پس با ما همراه باشید . . .

[lwptoc]

چرا ارزش‌های درونی شخصی مهم هستند

ارزش‌ها، بخشی از وجود ما هستند. آن‌ها بر آنچه که ما بیان می‌کنیم، تاکید دارند. این ارزش‌ها می‌توانند وجود واحد و فردی ما را نمایش دهند. ارزش‌هایی که رفتار ما را هدایت می‌کند، کد رفتاری فردی را برای ما فراهم می‌کنند. زمانی که ما بطور مستمر بر ارزش‌های درونی فردی خود احترام قائل هستیم، احساس شکوفایی می‌کنیم. زمانی که بر ارزش‌های درونی خود احترام قائل نباشیم، نامتجانس و ناسازگار بوده و به احتمال زیاد دچار عادات بدی می‌شویم و به رفتار بچه‌گانه خود برمی‌گردیم تا خود را بالا بکشیم.

ارزش‌های خود را که رفتار شما را تغییر می‌دهند، بشناسید

من انجام اولین فرآیند کشف ارزش‌های درونی خود را، زمانی که 22 ساله بودم، به یاد دارم. من در یک سمینار 4 روزه شرکت کردم که به یادگیری آنچه افراد را برمی‌انگیزاند، اختصاص داشت. ارزش‌های درونی، موضوع اصلی این گرد‌همایی بود. یکی از ارزش‌هایی که در راس لیست من قرار داشت، سلامتی بود. سلامتی فیزیکی، انرژی، و سرزندگی برای من بسیار مهم بود، و اکنون نیز هست. من بخش اعظمی از دوران کودکی را با بیماری‌های گوناگون سپری کرده‌ام، و مشاهده کرده‌ام که چطور این بیماری‌ها بر رشد من و تجارب من از زندگی، به روش‌های زیان‌آوری تاثیر دارد. من متعهد بودم تا پایه و اساس قوی را برای سلامتی فیزیکی و رفاه خودم در بزرگسالی بنا کنم. آشکارسازی این ارزش به عنوان بالاترین اولویت، بسیاری از چیزها را در دوران جوانی من تغییر داد. این ارزش، بر آنچه می‌خوردم و می‌نوشیدم اثر داشت. من از ابزارهای مختلفی استفاده کردم و عادات مختلفی را در خود پروراندم. زمانی که به سلامتی ارزش قائل شوید، مجبور نیستید تا زیاد با مدیریت کنترل محرک دست و پنجه نرم کنید. اگر بدانید که غذا یا فعالیت خاصی برای بدن شما خوب نیست، از آن دوری می‌کنید. من تمرینی انجام دادم و آن عبارت بود از اینکه چطور غذاهای مختلف احساس خاصی را بعد از خوردن آن‌ها در من ایجاد می‌کردند. اگر غذایی من را خواب‌آلود می‌کرد یا انرژی من را تخلیه می‌کرد، آن را یادداشت می‌کردم. من در جستجوی ایجاد راهی بودم که از یک سبک زندگی سالم و انرژی‌زایی پشتیبانی می‌کند. به این فکر کنید که اگر افراد راحتی را بر سلامتی ارجح بدانند، چه رخ می‌دهد. خوردن برای «داشتن حس بهتر» سبب عادات بد غذایی می‌شود که سلامتی آن‌ها را کاهش می‌دهد.

ارزش‌های درونی فردی خود را کشف کنید

اکثر ما، از ارزش‌های خود بی‌اطلاع هستیم. ما نمی‌دانیم که چه چیزی برای ما بیشترین اهمیت را دارد. در عوض، بر روی آنچه جامعه، فرهنگ، و رسانه‌های ما ارزش می‌دهند، متمرکز می‌شویم. آیا می‌توانید 5 الی 10 ارزش را که بیشترین اهمیت را برای شما دارند، بیان کنید؟ بدون متحمل شدن فرآیند اکتشاف ارزش، شناسایی ارزش‌های درونی برای شما بسیار چالش‌ برانگیز خواهد بود. حدس زدن و ایده‌پردازی درباره آنچه باید بدان ارزش دهید آسان است. اما، دانستن و پذیرش آنچه بدان ارزش می‌دهید، نیاز به تلاش دارد. با وجود اینکه فرآیند زیر توسط یک مربی بصورت اثربخش انجام می‌گیرد، اما اگر صداقت، صبر، و عزم و اراده داشته باشید، می‌توانید آن را خود به تنهایی انجام دهید. آماده‌اید؟ دفترچه یادداشت یا اپلیکیشن یادداشت خود را باز کنید. بیایید شروع کنیم.

اینجا 7 گام برای ایجاد ارزش‌های درونی متمایز و معنادار ارائه می‌شود که در هر مرحله‌ای از زندگی و کار به شما کمک خواهد کرد:

گام 1: با ذهن یک مبتدی آغاز کنید

خیلی آسان است که فرض کنیم ما پاسخ را از اول می‌دانیم و بنابراین، هیچگاه فرآیند خلاق اکتشاف فردی را آغاز نمی‌کنیم.

روش ذهن یک مبتدی (کسی که هیچ ادراک قبلی از مسائل ندارد) را بکار بگیرید تا دستیابی به واقعیات درونی را که ذهن خودآگاه شما هنوز از آن بی‌خبر است، ممکن سازد. نفس عمیق بکشید  ذهن خود را خالی کنید. به یاد داشته باشید که ذهن خودآگاه شما تمام پاسخ‌ها را نمی‌داند. فضایی را برای ظهور نگرش‌های جدید و آشکارسازی‌ها آماده سازید.

گام 2: لیستی از ارزش‌های درونی فردی ایجاد کنید.

رسیدن به یک لیست خلاصه شده و کوتاه از ارزش‌ها می‌تواند یک وظیفه هولناکی باشد. شما می‌توانید لیست‌های آنلاینی را با حدود 400 ارزش بیابید تا از بین آن‌ها انتخاب کنید. اما، استفاده از هر نوع لیست از قبل تعیین شده‌ای را توصیه نمی‌کنم.

چرا؟ ارزش‌ها انتخاب نمی‌شوند؛ ما آن‌ها را کشف و آشکار می‌سازیم. اگر با یک لیست آغاز کنید، ذهن آگاه شما آن‌ها را ارزیابی کرده و تعیین می‌کند که کدام ارزش‌ها «بهتر» از سایر موارد می‌باشد. طبق آنچه گفته شد، اگر با کار با ارزش‌ها آشنا نیستید، می‌توانید لیستی از ارزش‌ها را مرور کنید تا حسی از دامنه گزینه‌ها داشته باشید.

برای مثال، در اینجا لیست مهمی از ارزش‌های درونی وجود دارد که با حرف «C» آغاز می‌گردد:

 

Calmness: خونسردی     Candor: رک‌رویی     Capability: قابلیت     Care: مراقبت     Carefulness: احتیاط

Celebrity: فرد مشهور     Certainty: قطعیت     Challenge: چالش     Charity: نیکوکاری     Charm: فریبندگی

Chastity: عفت     Cheerfulness: خوشبختی     Cleanliness: پاکیزگی     Clear-mindedness: روشن بینی

Cleverness: باهوش     Closeness: نزدیک بودن      Comfort: آسودگی     Commitment: تعهد

Compassion: دلسوزی     Completion: تکمیل بودن     Composure: خونسرد     Concentration: تمرکز

Confidence: اعتماد     Coolness: خونسردی     Cooperation: مشارکت     Clarity: وضوح     Conformity: انطباق

Congruency: تجانس     Connection: ارتباط     Consciousness: هوشیاری     Consistency: ثبات

Contentment: قناعت     Continuity: استمرار     Contribution: همکاری     Control: کنترل     Conviction: سرزنش

برای کمک به آشکار‌سازی ارزش‌های درونی فردی خود، سه فرآیند ارائه شده است که می‌توانید امتحان کنید:

  • تجارب اوج

یک لحظه پر معنا و مفهوم را در نظر بگیرید (یک تجربه اوجی که بسیار بارز و آشکار است).

  • چه اتفاقی برای شما ‌افتاد؟
  • چه خبر بود؟
  • چه ارزشی برای خود قائل بودید.
  • ارزش‌های سرکوب شده

اکنون، در مسیر برعکس حرکت کنید؛ زمانی را در نظر بگیرید که عصبانی، خسته، یا ناراحت شده‌اید. چه رخ می‌داد؟ چه احساسی داشتید؟ اکنون این احساسات را برگردانید. چه ارزشی سرکوب می‌گردد؟

3) کد رفتاری

چه چیزی بیشترین اهمیت را در زندگی شما دارد؟ چه چیزی باید خارج از نیازهای بشری خود داشته باشید تا احساس شکوفایی کنید؟ بیان حال خلاقانه؟ سطح بالای سلامتی و سرزندگی؟ حس هیجان و ماجراجویی؟ احاطه شدن با زیبایی؟ همواره در حال یادگیری؟ باید به چه ارزش‌هایی پایبند باشید؟

گام 3: ارزش‌های خود را به گروه‌های مرتبط تقسیم کنید

با ترکیب تمام پاسخ‌های گام 2، لیست اصلی ارزش‌ها را در اختیار دارید. شاید بین 20 الی 50 ارزش در لیست شما باشد. این تعداد برای عملی شدن خیلی زیاد هستند. گام بعدی شما، دسته‌بندی این ارزش‌ها تحت موضوعات مربوطه است.

  • ارزش‌هایی نظیر مسئولیت‌پذیری، پاسخ‌گویی، و وقت‌شناس بودن، مرتبط می‌باشند.
  • ارزش‌هایی نظیر یادگیری، رشد، و توسعه، به هم مربوط هستند.
  • ارتباط، تعلق، و صمیمیت نیز به هم مرتبط هستند.

گام 4: موضوع اصلی هر گروه ارزش را مشخص سازید

اگر یک سری ارزش در ذهن داشته باشید که شامل صداقت، شفافیت، یکپارچگی، رک رویی، رو راست بودن، و واقعیت باشد، کلمه‌ای را انتخاب کنید که گروه را به بهترین شکل نشان می‌دهد.

برای مثال، یکپارچگی ممکن است به عنوان موضوع اصلی ارزش‌هایی که لیست کرده‌ام، باشد. می‌توانید سایر کلمات خود را در داخل پرانتز قرار دهید تا به ارزش اصلی خود معما و مفهوم بیشتری بدهید. از این واژه‌ها در گام 6 مجددا استفاده خواهید کرد.

گام 5: برترین ارزش‌های درونی فردی خود را تعیین کنید

سخت‌ترین بخش فرا می‌رسد. بعد از تکمیل گام 4، ممکن است هنوز لیست قابل تغییری از ارزش‌ها را داشته باشید. در اینجا، برخی سوالاتی که به شما در کوتاه کردن لیست کمک می‌کند، ارائه شده است:

  • چه ارزش‌هایی برای زندگی شما ضرورتی هستند؟
  • چه ارزش‌هایی راه اصلی شما را نشان می‌دهد؟
  • چه ارزش‌هایی برای پشتیبانی از درون شما ضروری هستند؟

شما به عنوان یک فرد منحصر به فرد، از یک سری نقاط قوت و ضعف خاصی برخوردار هستید. ارزش‌های شما بیشتر برای شما اهمیت دارند. در نهایت باید از چه تعداد ارزش درونی برخوردار باشید؟ اگر این تعداد خیلی کم باشند، نمی‌توانید به تمام ابعاد منحصر به فرد وجود خود دست یابید. اگر این تعداد خیلی زیاد باشند، آن‌ها را فراموش می‌کنید یا هیچ بهره‌ای نمی‌برید. در حالی که تعداد ارزش‌های درونی در هر شخصی متفاوت است، اما به نظر می‌رسد دامنه آن بین 5 الی 10 ارزش باشد. این ارزش‌ها را بر اساس اهمیت رتبه‌بندی کنید. این بخش اغلب یکی از چالش برانگیزترین بخش‌ها است. ممکن است نیاز داشته باشید تا این گام را در چندین زمینه انجام دهید. بعد از یک دور رتبه‌بندی، آن را کنار گذاشته و «تصمیم‌گیری را به تاخیر بیاندازید.»

روز بعد رتبه‌بندی خود را مرور کنید و ببینید که چه تناسبی با شما دارد. سپس، مجددا این فرآیند را تکرار کنید.

گام 6: به ارزش‌های درونی خود معنا و مفهوم عمیق‌تری بدهید

در این مرحله، خلاقیت وارد عمل می‌شود. مشخص کردن ارزش‌ها در قالب عبارات یا جملات به یاد ماندنی، به شما کمک می‌کند تا معنای هر ارزش را بطور واضح بیان کنید. این کار این فرصت را به شما می‌دهد تا ارزش را بیشتر عاطفی و به یاد ماندنی کنید.

در اینجا برخی نکات و راهنمایی‌هایی برای ساخت اظهارات ارزش‌های خود ارائه می‌گردد:

  • از واژه‌ها و کلمات الهام‌بخش استفاده کنید. مغز ما مستعد حذف یا چشم‌پوشی سریع موارد پیش پا افتاده و عادی است. کلماتی را استخراج کنید که پاسخ‌های عاطفی را برمی‌انگیزانند. در اینصورت، بیشتر معنادار و قابل به خاطرسپاری خواهند بود.
  • در ساخت ارزش‌های خود از نقاط قوت خود استفاده کنید.
  • اظهارات ارزشی خود را برای خود غنی و معنادار سازید، تا برای شما در حمایت و تقویت آن ارزش‌ها الهام‌بخش باشد.

باید از سایر کلمات گروه‌بندی‌هایی که در گام 3 ایجاد کردید، در توصیفات خود استفاده کنید. برای مثال، فرض کنید که شما ارزش درونی سلامتی را برای نشان دادن سایر ارزش‌ها، نظیر انرژی و سرزندگی شناسایی کرده‌اید. اظهار ارزش‌های شما ممکن است  بصورت زیر باشد: «سلامتی: هر روز با سرزندگی و انرژی کامل زندگی کنید.»

گام 7: تست اکولوژی هر ارزش

همینکه اینکه لیست ارزش‌های درونی خود را تکمیل کردید، آن را کنار بگذارید و روز بعد، بعد از یک خواب خوب آن را مرور کنید:

  • این ارزش‌ها چه احساسی در شما ایجاد می‌کنند.
  • ایا حس می‌کنید که با آنچه که واقعا هستید، سازگار است.
  • آیا این ارزش‌ها مختص شما هستند؟
  • آیا هیچ ارزشی وجود دارد که با هویت شما ناسازگار باشد (گویی متعلق به کس دیگری باشد، مثل یک مظهر قدرت یا جامعه) ولی با خود شما سازگاری داشته باشد؟
  • رتبه‌بندی اولویت خود را بررسی کنید. آیا فکر می‌کنید که ارزش‌های شما در نظم خاصی از اهمیت قرار دارند؟

هیچ چیز نهایی نیست. هر زمان که لازم باشد، تغییرات مورد نیاز را اعمال کنید.

آیا با ارزش‌های درونی فردی خود زندگی می‌کنید؟

اکنون شما 5 الی 10 ارزش درونی خود را در اختیار دارید، بیایید ببینیم که شما چطور می‌توانید با آن‌ها زندگی خوبی داشته باشید. میزان اهمیتی را که به هر یک از این‌ ارزش‌ها قائل هستید، از طریق امتیازدهی 1 تا 10 مشخص نمایید، طوری که عدد 10 نشانگر بهینه بودن ارزش است. امتیاز خود را برای هر کدام ثبت کنید. می‌توانید از اکسل یا نرم‌افزارهای آنلاین برای این کار استفاده کنید. در سرستون، تاریخ را ثبت کنید. این تمرین را یک بار در ماه انجام دهید تا پیشرفت خود را ارزیابی کنید. اگر امتیاز شما زیر 7 باشد، چه تغییری باید اعمال کنید؟ چه اتفاقی باید برای شما بیفتد تا اهمیت بیشتری به این ارزش بدهید؟ در اینجا سلف کوچینگ (خود مربی‌گری) جلوه می‌کند. اهداف خود را تعریف کنید. برنامه‌ریزی کنید. آن را تحقق ببخشید. ارزش‌های خود را مجددا چک کنید. ببینید که ایا تغییری در سطح شکوفایی زندگی خود حس می‌کنید.

چطور از ارزش‌های درونی خود استفاده کنید تا تصمیم‌گیری نمایید

شناخت ارزش‌های درونی فردی خود و ترتیب اولویت آن‌ها در تصمیمات دشوار کمک کننده است. امتیازدهی خود را طبق آنچه در بالا توصیف شد، آغاز نمایید. سپس، زندگی خود را بعد از چند ماه یا سال از زمان کنونی در نظر بگیرید. برای مثال، کسب و کار جدید یا تغییر خانوادگی در زندگی شما چطور خواهد بود؟ تا جایی که می‌توانید تصاویری از آینده در ذهن خود بپرورانید. چنین تصوراتی را در ذهن خود مرور کنید. اکنون، ارزش‌های خود را در حالی که دیدگاه ذهنی خود را زنده نگه‌می‌دارید، امتیازدهی نمایید. آیا تصمیم‌گیری امتیاز ارزش‌های شما را بالا می‌برد؟ آیا سبب تضاد با یکی از ارزش‌های بالاتر شما می‌گردد؟ این فرآیند به ایجاد سطح جدیدی از وضوح در فرآیند تصمیم‌گیری شما کمک می‌کند.

اگر مدیر یک کسب و کار و یا موسس آن هستید، مطمئن باشید که ارزش‌های درونی کسب و کار خود را کشف کنید تا فرهنگ موفق و یکپارچه‌ای ایجاد کنید.

راهنمایی‌های آموزشی بیشتری را بخوانید:

ایجاد بیانیه دیدگاه فردی الهام‌بخش

سازگارسازی ذهن یک فرد مبتدی برای وضوح و ایده‌های بهتر

مقاومت در راستای موفقیت و دستیابی به تسلط بر خود

وجود خود را بشناسید

ذهنیات تثبیت شده خود را تغییر دهید.

 

اگه از این مطلب خوشت اومد میتونی توی شبکه های اجتماعی به اشتراک بذاری
Facebook
Twitter
LinkedIn
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

من رو در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

جدیدترین مقالات

جدیدترین محصولات

پربازدیدترین مقالات

جدیدترین توییت های من