محتوای مقاله ی احساس برونگرا (FE)
جهت مطالعه این مقاله نیاز به 3 دقیقه دارید

همه ما با مفهوم آی کیو یا ضریب هوشی (IQ) آشنا هستیم. آی کیو، مقیاسی است که برای اندازه گیری مشارکت هوش در تفکرات یک شخص، نام گذاری شده است.  همچنین ما باید با مفهوم  EQ (هوش هیجانی) نیز آشنا باشیم که از اهمیت برابری در هدایت روابط و کنترل احساسات برخوردار است. لازم به ذکر است، کسی که از چنین نبوغی بهره می برد و میتواند تفکرات و ایده های خود را به وضوح منتقل کند بسیار موثر تر از شخصی خودمختار و زورگو است که بدون توجه به درک دیگران آنها را کنار میزند.

احساس برونگرا (FE)  رویکردی است که در درک دیگران و تعامل با آنها به روشی متقابل، دلپذیر و سودمند است. افراد دارای سطح بالای این عملکرد به خوبی خود را با خانواده و گروه های مختلف وفق میدهند و بسیار به فکر رفاه جمعی هستند. بلوغ این رویکرد منجر به توانایی در پیش بینی و حدس نیاز های دیگران و یافتن راه هایی برای رفع آنها میشود. آنها با خون گرمی و اعتماد به نفس، افراد ضعیف تر مجموعه را نیز به کار میگیرند و اینگونه توازن را در گروه برقرار میسازند.

این دسته از افراد، بسیار پر انرژی و اغلب پر حرف هستند و اینگونه به نظر میرسد که به خواب هیچ احتیاجی ندارند. آنها معمولا به راحتی به عنوان افراد برون گرا شناخته میشوند زیرا مردم برقراری روابط اجتماعی را شاخصه اصلی تشخیص این رفتار ها میدانند اما برون گرایی به رفتار های اجتماعی محدود نمیشود و هرگونه انرژی فعال در امور مختلف را شامل میشود. با این حال اگر این انرژی به سمت برقراری روابط هدایت شود آنرا فی (Extraverted Feeling) می نامند اما حالات دیگری نیز همچون تفکر، احساس و بینش برون گرا وجود دارد. صرف نظر از آزمون مایرس بریگز و تنوع شخصیتی مرسوم به E  و I ، همه ما از چنین عملکردی بهره میبریم.

برونگرایانی که حالت “FE” خود را توسعه نداده اند، معمولاعلائمی از بی نظمی های اجتماعی را نشان می دهند. آنها لزوما درونگرا نیستند اما با این وجود درک پایین تری از نحوه برقراری ارتباط را بروز میدهند. همه افراد میتوانند به تقویت مهارت های اجتماعی خود بپردازند اما برای اشخاصی که از سطح پایینی از فی برخوردارند ممکن است کمی دشوارتر باشد. میان سطح FE و صدای شخص ارتباط مستقیمی وجود دارد به اینگونه که با پایین بود سطح فی ممکن است شخص آرام تر و یا کمتر سخن بگوید. همچنین این دسته از افراد در برابر استرس و موقعیت های دشوار به سختی میتوانند ادب و نزاکت را رعایت کنند.

تفکر و احساس برونگرایانه (Te, Fe, Ti, Fi) هر دو عملکردی داوری(قضاوت) را به همراه دارند و تصمیمات با ارزشی را در رابطه با اتفاقات بیرونی اتخاذ میکنند. برای مثال ممکن است تی (TE) بر روی آنچکه یک مجموعه برای اجرای کارآمد نیاز دارد متمرکز شود در حالی که FE  در تلاش برای ایجاد هماهنگی در گروه باشد. لازم به ذکر است که گاها سطح فی آنقدر بالا میرود که ممکن است افراد دیگر احساس کنند که به زندگی و مسائل شخصی شان تجاوز شده و یا گروه دیگر که از قصد آنها باخبر نیستند ممکن است آنرا کنجکاوی تلقی کنند.

در این گونه موارد که شخص فی قصد دارد زندگی را برای دیگران آسانتر کند، قدردانی و تشکر مورد انتظار را دریافت نمیکند و سپس احساس میکند که مورد سوء استفاده قرار گرفته است. این چرخه از سوء تفاهمات فقط در صورتی از بین خواهد رفت که شخص فی در ابتدا از دیگران بپرسد که آیا اجازه دارد به آنها کمک کند یا خیر(این کار شامل توصیه های ناخواسته نیز میشود). FE میتواند نیاز های یک شخص را پیش بینی کند اما اینکه آن شخص با این کار موافق باشد یا خیر کاری دشوار تر است چراکه هر شخص نظرات شخصی خود را اعمال میکند و ممکن است این نتایج متفاوت از یکدیگر باشند.  کمک و دخالت شخص فی در صورتی به درستی مورد تقدیر قرار خواهد گرفت که شخص مقابل بداند که این دخالت به نفع او خواهد بود.

اشخاص فی ممکن است آنقدر درگیر نیاز های دیگران شوند که تمایلات خود را فراموش کنند. بسیار مهم است که این افراد درون خود را نیز کاوش کنند و نیاز های خود را بشناسند و در جهت رفع آنها اقدام کنند. نیاز های انسان با نادیده گرفتن از بین نمی روند و حتی مانع از کمک کردن به دیگران نیز میشود اما با رفع آنها شما مسیری هموارتر را برای کمک به دیگران در پیش خواهید داشت.

انگیزه من برای تکامل و توسعه علم گونه شناسی(Typology) میزان قابل توجهی از فی را شامل میشود. دنیایی را تصور کنید که مردم همدیگر را بهتر درک می کنند، تفاوت های رفتاری را می بینند و به جای محکوم کردن آنها به داشتن انگیزه شخصی و یا ناهنجاری اجتماعی قدر دان آن هستند. این رویا روزی برآورده خواهد شد.

 

اگه از این مطلب خوشت اومد میتونی توی شبکه های اجتماعی به اشتراک بذاری
Facebook
Twitter
LinkedIn
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

من رو در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

جدیدترین مقالات

جدیدترین محصولات

پربازدیدترین مقالات

جدیدترین توییت های من