در این مقاله ، من در مورد چگونگی تبدیل شدن به یک استراتژیست برند صحبت می کنم زیرا خواه در طراحی لوگو ، برندینگ یا بازاریابی باشید ، همه راه ها به استراتژیست برند باز می گردند.
تبدیل شدن به یک استراتژیست برند (روند 9 مرحله ای)
- استراتژی برند چیست؟
- یک استراتژیست برند چه کاری انجام می دهد؟
- مسیر شغلی یک استراتژیست برند چیست
- چگونه می توان از طراح بودن به استراتژیست رسید؟
- چه مهارتهایی برای موفقیت استراتژیست برند نیاز است؟
- نمونه هایی از مشکلات که یک استراتژیست برند حل می کند کدامند؟
- هزینه یک مشاور استراتژی چقدر است؟
- آیا می توانید استراتژی برند را به صورت آنلاین ارائه دهید؟
- چگونه استراتژی برند را یاد می گیرید؟
قبل از اینکه در مورد تبدیل شدن به یک استراتژیست برند صحبت کنیم ، ابتدا بیایید به سرعت مشخص کنیم که استراتژی نام تجاری در واقع چیست.
۱- استراتژی برند چیست؟
وقتی صحبت از این موضوع می شود – مارتی نویمایر یک استراتژیست واقعی برند است و استراتژی برند را تعریف می کند:
“طرحی برای توسعه سیستماتیک یک برند به منظور دستیابی به اهداف تجاری.” – مارتی نویمایر ، برند گپ
هدف از استراتژی برند شکل دادن به درک مخاطبان یک برند است تا در نهایت بتوانیم بر آنها تأثیر بگذاریم . بنابراین ، استراتژی برند برنامه ای برای شکل دادن به این ادراکات از طریق اشکال مختلف بیان چه بصری و چه کلامی ارائه می دهد.
استراتژی برند در گذشته مختص برندهای جهانی بود ، اما اکنون صاحبان مشاغل بیشتری متوجه اهمیت ساخت یک برند و استراتژی پشت آن شده اند.
در این مقاله ، شما می آموزید که چگونه من یک استراتژیست برند شدم تا بتوانید حرفه خود را در مسیر درست حرکت دهید و ماهیت متخصص خود را ارتقا دهید.
۲- یک استراتژیست برند چه کاری انجام می دهد؟
اگر استراتژی برند طرحی برای توسعه یک برند است ، پس استراتژیست برند، شخصی است که به برنامه ریزی آن توسعه کمک می کند. به طور خلاصه کاری که یک استراتژیست برند انجام می دهد:
- برند را به صورت داخلی تعریف می کند (هسته اصلی برند)
- موقعیت تجاری برند در بازار رامشخص می کند (موقعیت برند)
- برند را بصورت هویت بیرونی تعریف می کند (پرسونا)
این ساده ترین تقسیم بندی است وجود دارد.
با این حال ، اصلی ترین نقشی که یک استراتژیست برند ایفا می کند ، درک برند توسط مخاطبان آن است. سپس یک راه حل کامل برای برند با هدف نهایی ایجاد ذهنیت مطلوب از نام تجاری در ذهن مشتریان طراحی کنید.
۳- مسیر شغلی مشترک یک استراتژیست برند
چگونه می توان از طراح بودن به استراتژیست برند تبدیل شد؟ – طراحان اغلب این سوال را از من می پرسند. شاید بهترین راه برای پاسخ به این سوال ، گفتن این باشد که چگونه من یک استراتژیست برند شدم.
من در دانشگاه رشته انسان شناسی خواندم و به واسطه ی تحقیقاتی که انجام دادم و دوستانی که در رشته های متفاوت هنر داشتم توانستم با مفاهیم اساسی هنر آشنا شوم. به واسطه ی اساتیدم نیز وارد دانشگاه هنر شدم تا نه به عنوان دانشجو که به عنوان محقق انسان شناسی بر روی دانشجویان هنر مطالعه نمایم. در کلاس ها با دانشجویان هنر برخوردهای مثبت زیادی داشتم و ایده های متفاوتی به آنها ارائه میدادم. برخی از آنها از عشق من به تفکر مفهومی قدردانی می کردند و برخی دیگر نه ، اما من همیشه این رویکرد استراتژیک را دوست داشتم. من دوست داشتم مفاهیم بزرگی را بسازم ، و سپس از طراحی برای انتقال پیام واضح به حداقل شکل ممکن استفاده کنم. من همیشه اعتقاد داشتم که اگر چیزی زیبا طراحی کنید ، اما هیچ مفهومی نداشته باشد ، بی فایده است. حتی قبلتر را نیز بازگو می کنم.. من در طی سالیان طولانی به شغل طراحی سایت مشغول بوده و هستم و ادعای طراحی را بیشتر از کدنویسی داشتم اما زمانیکه وارد محیط دانشگاه هنر شدم کمی دیدگاهم با گذشته فرق داشت و این زمانی در من اوج پیدا کرد که با مباحث اساسی برند آشنا شدم و در رشته برندسازی شروع به تحصیل کردم.
احتمالاً به همین دلیل است که من در مدرسه اینقدر هنر را دوست نداشتم و بارها با معلمانم بحث می کردم.
طراحی گرافیک ، هنر زیبایی نیست ، شما در واقع باید یک مسئله را حل کنید یا به رسیدن به یک هدف خاص کمک کنید.
من در اوایل کارم به این نتیجه رسیدم ، اما تنها در سال ۱۳۹۸ بود که شروع به ارائه استراتژی برند به مشتریان کردم. بعد چه اتفاقی افتاد؟ من کتابهای زیادی خواندم ، از کارشناسان مختلف آموختم و …
همانطور که سرسختی من برای یادگیری و امتحان کردن وجود داشت و دارد ، من به طور طبیعی از یک طراح به یک استراتژیست برند تبدیل شدم.
شما باید این تصمیم را بگیرید – “بله ، من می خواهم یک استراتژیست شوم” ، و سپس طبق آن عمل کنید.
بیاموزید ، آزمایش کنید و سپس ببینید دوست دارید یا نه
۴- چگونه می توان از طراح بودن به استراتژیست رسید؟
در ابتدا ممکن است کمی ترسیده باشید زیرا استراتژی کلمه بزرگی است و می تواند معنای زیادی داشته باشد.
من درست مثل اکثر طراحان با یک پرسشنامه شروع کردم – پرسشنامه هویت برند. ( به زودی یک فایل نمونه در سایت قرار خواهم داد و لینک آن را در این بخش نیز قرار میدهم)
سپس من شروع به راه اندازی کارگاه های استراتژی کردم و در برخی موارد فهمیدم که نتیجه کار برای شرکت در آنها چقدر ارزشمند است. من فهمیدم که من فقط در طی یک جلسه 3 ساعته شرکت کنندگان تحریک کردم و به آنها کمک کردم تا افکار و عقاید خود را سازماندهی کنند. هنگامی که شروع به دیدن نتایج ملموس کردم ، فهمیدم که این واقعاً مهم است.
من متوجه شدم که استراتژی آنها را در جهت کاملاً متفاوتی حرکت می دهد. این لحظه ای بود که من متوجه شدم واقعاً چقدر استراتژی ارزشمند است ، بنابراین شروع به دو برابر کردن اطلاعاتم کردم تا بتوام دانش بیشتری برای ارائه داشته باشم.
5- چه مهارت هایی یک استراتژیست برند موفق را ایجاد می کند؟
اگر تبدیل شدن به یک استراتژیست برند چیزی است که شما به دنبال آن هستید ، چند مهارت ساده وجود دارد که باید برای آمادگی بهتر برای آن انتقال کسب کنید.
نقش های زیادی در ساخت برند وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- کارگردان هنری
- طراح گرافیک
- کپی رایتر
- بازاریاب
- و . . .
این یک شکست بسیار ساده است زیرا یک طراح گرافیک ممکن است در طراحی لوگو یا طراحی وب تخصص داشته باشد و یا حتی بیشتر در طراحی UI یا UX و غیره تخصص داشته باشد اما قطعا در مارکتینگ سررشته ای ندارد.
به همین ترتیب ، یک نویسنده تبلیغات ممکن است در نامگذاری برند تخصص داشته باشد ، یا یک بازاریاب در بازاریابی شبکه های اجتماعی و غیره تخصص داشته باشد ولی در UI/UX سررشته ای نداشته باشد. سپس یک مدیر هنری می تواند تیمی از موارد فوق را برای اجرای موفقیت آمیز پروژه ها مدیریت کند. همانطور که می بینید ، بسیاری از تخصص های مختلف وجود دارد که به ایجاد یک برند کمک می کنند.
هر یک از این نقش ها می تواند پیش درآمد یک استراتژیست شود ، اما شما اصلاً نیازی به این زمینه ندارید. شما باید به همان میزان دانش و تجربه در مورد حداقل موارد سطح بالا درگیر در این رشته ها کسب کنید. بنابراین ، درک مهارت مهارت های یک طراح ، نویسنده تبلیغات یا بازاریاب بسیار حیاتی است. شناخت ابزارهایی که در اختیار دارید به شما کمک می کند چگونه یک برند بصورت بصری و کلامی ارتباط برقرار کنید.
۶ – نمونه هایی از مشکلات که یک استراتژیست برند حل می کند
در اینجا دو سناریو با مثالهایی از مشکلات ارائه شده است که می توانید به عنوان یک استراتژیست حل کنید.
مثال شماره یک : ادغام
طی دو ماه دو شرکت ادغام شده اند و برای راه اندازی و کشف و حل معضلات، به یک استراتژیست برند احتیاج دارند:
- روش ادغام دو برند و تبدیل آنها به یک
- انتقال و اعلان تغییر به ذینفعان
- تغییراتی در ساختار نامگذاری
مقال شماره ۲ : استارت آپ
یک استارت آپ با 18 خط محصول وجود دارد و فقط چند ماه برای راه اندازی اولیه نیاز به یک استراتژیست برند دارد تا بفهمد:
- چگونه برند جدید را راه اندازی کنیم؟
- چگونه می توان پرسونای مخاطب تعریف کرد و مخاطب را به مشتری وفادار تبدیل کرد؟
- برند را از کجا راه اندازی کنیم؟
- نام تجاری چگونه باید خوانده شود؟ ( هویت بصری )
- چگونه از رقبا تمایز قائل شویم؟ ( POD )
شما بعنوان یک استراتژیست برند اصولاً مسیر را برای هر کسی که قصد همکاری با این برند را دارد تعیین می کنید.
7 – مشاور استراتژی چقدر هزینه می گیرد؟
در این مرحله ، من برای یک نفر به صورت خصوصی ساعتی ۸۰۰ هزار تومان و برای آنلاین ۵۰۰ هزار تومان دریافت می کنم
راستش ، من ممکن است کاملا خودم را کم فروشی کنم ، اما ترجیح میدم در ابتدا قیمت را کاملا رقابتی ارائه دهم تا در پروسه ی همکاری ارزش های وجودی خود را بروز و از قبال آنها جبران هزینه کنم. همچنین در قالب شرکت وانیا، این اعداد حدود سه برابر خواهد بود
ارزش مشتری شما بسیار زیاد است و خوشبختانه تفکر نوین و استارت آپ های امروزی به همین سمت پیش می روند که لزوم یک نفر استراتژیست برند را جزو ملزومات اولیه کسب و کار می دانند
من بابت چه چیزهایی این هزینه را دریافت می کنم؟:
- Brand Purpose
- Brand Vision
- Brand Values
- Target Audience
- Market Analysis
- Awareness Goals
- Brand Personality
- Tone of Voice
- Brand Tagline
و البته چون تخصص در دیجیتال برندینگ دارم بر روی استراتژی وب سایت و استراتژی دیجیتال هم وقت می گذارم.
۸ – آیا می توانید استراتژی برند را به صورت آنلاین ارائه دهید؟
البته می توانید – من با خیلی از مخاطبینم به صورت آنلاین جلسه دارم و در مباحث پیچیده تر مثل استراتژی نوشتن و تفکر جمعی هم توانستیم به صورت آنلاین با هم ارتباطات خوبی داشته باشیم. البته در اوایل کرونا این معضل را داشتیم که با یکدیگر هماهنگ نبودیم و … اما به مرور تجربه بیشتر شد و توانستیم جلسات آنلاین به شدت جذاب و موفقی داشته باشیم.
حتی توانستیم این اواخر دورهمی های تخصصی برندینگ را با دوستان خیلی دانشمند برگزار کنیم . می توانید از این لینک مشاهده کنید.
تا جایی که به اینترنت دسترسی دارید ، مهم نیست که در کجا زندگی می کنید.
هر شغلی نیاز به ایجاد برند دارد و هر برندی نیاز به استراتژی ، به همین سادگی 🙂
من در استراتژی در بالاتر عنوان کردم چه چیزهایی را بررسی و انجام میدهم . مخاطبین ممکن است آنها این را به این ترتیب ندانند ، اما وظیفه شما این است که به آنها آموزش دهید ، یا فقط روی کار با مشتریانی تمرکز کنید که از قبل به استراتژی اهمیت می دهند.
اگر می خواهید مشتری های آنلاین برای استراتژی برند داشته باشید ، پس باید برای مشاغل و مدیران عامل، محتوا ایجاد کنید. شما به سادگی باید برای افرادی که می خواهید با آنها کار کنید محتوا ایجاد کنید: پادکست ، وبلاگ ، فیلم های YouTube.
به عنوان مثال ، می توانید پادکستی را میزبانی کنید که در آن با موسسین و سرمایه گذاران کشور خود یا در یک مکان خاص مصاحبه کنید.
شما باید با ارائه ایده های خوب به آنها برجسته شوید و دیده شوید.
۹ – چگونه استراتژی نام تجاری را سریع یاد می گیرید؟
کتاب ها و دوره هایی برای یادگیری استراتژی برند چیست؟ اگر دانشجو هستید ، فکر می کنید چه چیزی باید بخوانید؟ من توصیه می کنم در ابتدا مطالب و محتوایی در خصوص ارتباطات مطالعه کتید و سپس در خصوص حل مشکل.
اگر دانشجو هستید ، باید در اسرع وقت با مشتریان واقعی برنامه ها و جلساتی را برگزار کنید تا تجربه زندگی واقعی را کسب کنید.
اگر از ملاقات با 3-4 نفر می ترسید و مجبورید چند ساعت جلسه برگزار کنید ، ممکن است استراتژی برند برای شما مناسب نباشد.
یکی از جنبه های اصلی استراتژیست خوب داشتن هوش هیجانی است.
اگر قرار باشد اسم چند کتاب را ببرم می توانم کتاب های زیر را بگویم
- The Brand Gap
- Brand Flip
- Scramble
- Zag
اگر هم نیاز به دیدن فیلم برای این موضوع دارید موارد زیر را پیشنهاد می کنم
- Brand Strategy Guide by Arek Dvornechuck
- WHY Discovery by Simon Sinek
- StoryBrand by Donald Miller
- Designing Strategy by IDEO U
- Strategy Sprint by Scott Galloway
- Brand Strategy Class by Mark Pollard
- Branding MasterPlan by Daniel Petterson
نتیجه گیری درباره استراتژی برند
استراتژی برند چنان واژه بزرگی است که بسیاری از مردم از آن ترسیده اند. ترسیده اند زیرا کار بسیار زیادی دارد ، یا آنها از این موضوع هیجان زده شده اند زیرا شما می توانید پول بیشتری کسب کنید.
من به همه طراحان توصیه می کنم که استراتژیک تر با مشتریان خود باشند.
من معتقدم که زمانیکه یک بار تأثیر آن را دیدید و میزان بازگشت سرمایه (ROI) را مشاهده کردید ، آنگاه بسیار رضایت بخش خواهد بود.
به عنوان یک اثر جانبی قطعاً به شما در انجام کارهای بهتر به هر عنوانی و در هر جایگاهی کمک خواهد کرد.
اگر هم در این خصوص نیاز به کمک دارید می توانید با من در تماس باشید
1 دیدگاه
بازاریابی محتوا چیست؟ – وب سایت دکتر فرجاد پورمحمد ( متخصص دیجیتال برندینگ و مشاور آی تی )
[…] محتوا می کنیم و تا الان که موفق بوده ایم. من به عنوان یک مشاور استراتژی برند به خصوص در دنیای دیجیتال به شما پیشنهاد می کنم از این […]